Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomo
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 1:09 Temat postu: Zrób to sam |
|
|
Chciałbym w tym roku zbudować własnoręcznie łódź wędkarską. Z tego co dotąd wyczytałem, najłatwiej będzie zrobić ją ze sklejki, jednak nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji. Myślę, że optymalne wymiary to będzie ok. 3,5m na 1,8.
Jeśli ktoś z was ma doświadczenie w tej dziedzinie to proszę o jakieś wskazówki. Pomysł powstał nagle i spontanicznie, jednak na pewno zostanie zrealizowany jak wszystkie moje "genialne pomysły". Po przewertowaniu wielu stron internetowych, nie znalazłem dobrego planu konstrukcji takiej łodzi. Proszę o porady oraz pomoc w tym temacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lawka1990
|
Wysłany: Wto Cze 11, 2013 23:31 Temat postu: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=mAVq2WI9lQw
Wystarczy wpisac wooden boat w google. Co do budowy to wstawilem przykladowy film. ew. moge sprobowac jakos pomoc bo studiuje budowe okretow i jachtów :d |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 12, 2013 7:59 Temat postu: |
|
|
Mój kolega wykonał samemu łódkę na ryby, długość 3,4 m i szerokość 1,4 m.
Sposób wykonania był nadzwyczaj prosty, drobniutki styropian jako forma i wszystko obłożone matą szklaną z żywicą, potem na całości położył maty bitumiczne do wygłuszania auta i znów kilka warstw maty szklanej. Całość pomalował w/g uznania i dał, chyba z 12 warstw bezbarwnego.
Pomocował odbojniki , elementy gumowane na dnie i do dzisiaj to pływa a ma ja już 3 lata. Ostatnio coś mówił o montażu silnika Hondy do niej
Może CI ta sugestia w czymś pomoże. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Parafin20
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2020 10:39 Temat postu: |
|
|
Dzięki za wszelkie podpowiedzi. W tym roku sam planuję zbudować taką łódkę.
|
 |
|
|